wc

Budování hygienického zařízení

Dne 12. 7. 2012 byly zahájeny práce na budování toalet v kostele. Pro jejich zbudování byla vybrána místnost pod schodištěm na kůr v blízkosti hlavního vchodu, která doposud sloužila jako dílna a skladiště materiálu. Jako první byla místnost kompletně vystěhována a uložený materiál i dílna byly přemístěny do volných prostor pod schody na věž kostela. Dalším krokem bylo odstranění prohnilé dřevěné podlahy, pod níž byla nalezena velká ložiska dřevomorky, naštěstí díky několikaletému vysychání a větrání kostela již suché.


5. 10. 2012 byly zahájeny výkopové práce pro přípojku vody a kanalizace do kostela. Byly proraženy základy kostela, vykopána jáma pro osazení vodoměrné šachty, položeno potrubí vody a kanalizace od šachty do kostela. Následně bylo vše zabetonováno a zasypáno. Dne 12. 10. byly pracovníkem firmy VaK osazeny vodoměrné hodiny, čímž do kostela začala poprvé v historii téct voda potrubím, a nikoliv střechou. Nyní probíhají práce v interiéru – rozvod sítí, betonáž podlahy, stavba sádrokartonových příček.
3. 11. 2012 byly úklidem prostor dokončeny práce na zbudování hygienického zařízení (toalet) v našem kostele. Kromě toalet se v prostorách nachází i úklidová komora s výlevkou. Samozřejmou součástí je i WC pro handicapované. Všechy toalety jsou odvětrány pomocí odsávacího zařízení a vyhřívány topnými žebříky. Teplou vodu k umyvadlům zajišťuje elektrický bojler. Celkové náklady na stavbu se vyšplhaly na bezmála 300.000,- Kč. Nově vybudované zařízení přispěje k vyššímu komfortu jak pro účinkující, tak pro návštěvníky koncertů.
Na veškerých zemních pracích a úklidu se podíleli členové našeho sdružení.

Fotogalerie z akce

 

wc


Přidáno

v

,

Od

Tags:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *