zamecek-ohen

Požár sedleckého zámku

Barokní zámek v Sedleci, který tu stál od druhé poloviny sedmnáctého století, v pondělí ráno zničily plameny. Požár zničily střechu hlavní zámecké budovy a patro pod střechou. Dělníci z nedaleké firmy nahlásili požár na tísňovou linku hasičů v pět hodin ráno. Na místo okamžitě vyjeli karlovarští hasiči se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem. Hašení se účastnili také dobrovolní hasiči z Tašovic a Staré Role.


Ve chvíli, kdy hasiči přijížděli na místo, byla celá střecha hlavní zámecké budovy už v plamenech a začala se propadat. „To znemožnilo zásah zevnitř budovy. Oheň se spojovacím krčkem šířil do bočního křídla zámku,” řekl mluvčí hasičského záchranné sboru Karlovarského kraje Martin Kasal.
Velitel zásahu si vyžádal i posily včetně výškové techniky. Požár hasiči dostali pod kontrolu krátce před polednem.
„I poté pokračovalo rozebírání zbytků střešní konstrukce a vyhledávání skrytých ohnisek,” řekl mluvčí hasičů.
Na místo museli povolat i speciálně vycvičené psy na vyhledávání v sutinách, aby mohli vyloučit, že v místnostech ve třetím nadzemním podlaží nikdo nezůstal.
Mluvčí hasičského záchranného sboru dodal, že příčina požáru a výše škody je v šetření. „Podle prvotních odhadů ale bude v řádech milionů korun,” doplnil mluvčí hasičů.

Zdroj: Karlovarský deník
Autor: Lucie Valeriánová

zamecek-ohen

Foto: archiv sdružení


Přidáno

v

Od

Tags:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *