projekt

Zaměření a studie oprav kostela sv. Anny v Sedleci

I během stále probíhajících oprav je třeba myslet na plánování oprav a budování technického vybavení kostela na následující léta. K tomu nám bude sloužit Zaměření a studie oprav kostela sv. Anny v Sedleci, kterou vypracoval Ing. Tomáše Kostohryz – projekční ateliér. Studie obsahuje identifikační a úvodní údaje o objektu, památkové a stavebně – historické vyhodnocení objektu, záchranné práce a doplnění technického vybavení interiéru i exteriéru, rekapitulace cenového odhadu a zaměření stavby. Studie řeší veškeré práce potřebné k úplnému dokončení oprav kostela. Jedná se např. o restaurátorské práce, vybudování toalet pro návštěvníky koncertů, varianty vytápění kostela, elektroinstalaci, osvětlení, ozvučení, zabezpečení, barevnost omítek v interiéru i exteriéru a desítky dalších prací.
V současné době probíhá schvalování této studie Národním památkovým ústavem v Lokti. Po jeho schválení budou moci být jednotlivé kapitoly studie rozpracovány do prováděcích projektů, na jejichž základě budou moci probíhat další opravy kostela.
Studie je však nutná nejen k plánování a provádění oprav, ale také jako příloha k žádostem o dotace z Programu na záchranu architektonického dědictví či evropských fondů. Náklady na zpracování studie dosáhly částky 150.000,- Kč, částkou 50.000,- na ni přispělo Plzeňské biskupství.

projekt

instalece


Přidáno

v

Od

Tags:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *