NSW170411

17. 04. 2011 v 18.00 hod Koncert orchestrů z Nového Jižního Walesu, Austrálie

Účinkují: New South Wales Public Schools Symphony Orchestra, New South Wales Public Schools Symphonic Wind Ensemble (90 účnkujících) Dirigenti: Stephen Williams, John Benson, John Ockwell
Sólisté: Harry Ward – housle, Jonathon Ramsay – trombon a baskřídlovka
Program: díla Antonína Dvořáka, Johanna Strausse, Richarda Wagnera, Dimitrije Šostakoviče, Camille Saint Saense, a další

V australském státě NSW (New South Wales – Nový jižní Wales) je vytvořena tak zvaná „Umělecká jednotka“ (Arts Unit), specializovaný program státu Nový jižní Wales pro vzdělávání a výuku. Tato jednotka vytváří programy a služby, které přesahují rámec jednotlivých škol a regionů a jsou zaměřeny na hudbu, dramatickou tvorbu, tanec, výtvarná umění, verbální projev a další speciální obory. Těchto programů se pravidelně ročně zúčastňuje více než 28 000 studentů a 3 500 učitelů státních škol působících v Novém Jižním Walesu.

Umělecká jednotka také organizuje několik hudebních těles – Symfonický orchestr, dva významné dechové orchestry, dva jazzové orchestry, Přehlídkový orchestr a další dechové orchestry státních škol. Tyto soubory vytvářejí maximum příležitostí pro výcvik a koncertní činnost pro mladé nadané hudebníky základních a středních škol Nového jižního Walesu.

V dubnu 2011 dva z těchto předních orchestrů – New South Wales Symphony Orchestra a New South Wales Symphonic Wind Band (Symfonický orchestr Nového jižního Walesu a Symfonický dechový orchestr Nového jižního Walesu) přijedou na evropské turné. Postupně budou koncertovat ve Vídni, Budapešti, Hodoníně, Karlových Varech – Sedlec, Praze a Ulmu. Mimo koncerty navštíví také historická místa v těchto městech tak, aby se seznámili a porozuměli evropské kultuře a Evropě jako celku.

Výjimečně kvalitní koncert navštívilo cca 140 diváků a na opravu kostela se vybralo 8.318,- Kč.
Srdečný dík účinkujícím i divákům!

Fotografie z koncertu


Přidáno

v

Od

Tags:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *