leeds

10. 6. 2017 v 19.00 hod – Koncert Leeds Conservatoire Chorus

Pěvecký sbor Leeds Conservatoire Chorus je tvořen studenty zpěvu napříč ročníky i studijními obory školy. Díky tomu je skupina známá pro svůj bohatý zvuk i rozmanitý repertoár. Na jeho koncertech můžete slyšet hudbu všech žánrů a stylů.  Silný zvuk sboru je momentálně tvořen 36 členy a jejich počet stále průběžně roste.

Od roku 2016 sbor vede dirigent Yonni Levy, který během jednoho roku dosáhl velmi dobré reputace ansámblu. Ten nyní pravidelně vystupuje na preszižních místech v celém zapádním Yorkshire.

Yonni Levy

Yonni Levy se narodil roku 1997 a patří mezi úspěšné mladé dirigenty. Dirigentství vystudoval na Leeds Conservatoire u Amy Bebbington, Marka Griffiths and Toma Newalla. Během svého studia se specializoval na dirigování sborů. Věnuje se však také dirigování orchestrální hudby, oper a hudebního divadla.

I přes svůj mladý věk již vedl několik pěveckých sborů napříč severozápadním a západním Yorkshire. Je hudebním dirigentem Skipton Choral Society a diriguje sbory i v okolí Leeds jako je Ilkley a Otley. Asistuje na zkouškách Halle Choir dirigentovi Matthew Hamiltonovi. Yonni rovněž působí v Leeds Youth Opera. A spolu s Nickem Loydem Webberem a Kay Mellorem skládá muzikál West Endu ‘Fat Friends’.

Umělec aktivně spolupracuje se zahraničními ansámbly, hostuje jako dirigent v Římě a Paříži. Svou spolupráci zahájil také s Thailand Philharmonic Orchestra a Gorton Philharmonic sborem i orchestrem. Yonni rovněž pracuje jako umělecký dirigent sboru Oficiálního fotbalového klubu, který klub pomáhá reprezentovat. Aktuálně se realizoval na Premier League club a dvakrát na Championship.

VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ. Koncert se koná za podpory Statutárního města Karlovy Vary. Koncert navštívilo cca 80 diváků a na opravu kostela bylo vybráno 4.350,- Kč.


Přidáno

v

Od

Tags:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *