aquattro

28. 07. 2013 v 19. 30 hod Koncert barokní hudby

V rámci Anenských slavností se v našem kostele představí renomované karlovarské těleso A QUATTRO VOCI tvořené dvěmi manželskými páry, hráči KSO. Repertoár souboru je založen na základech tzv. triových sonát, jejichž vrchol byl v dílech J. S.Bacha, G. Ph. Telemanna, J.- M. Leclaira, A. Vivaldiho, H. Purcella aj.

Karlovarský komorní soubor s několikaletou historií a rozmanitým nástrojovým obsazením ušlechtilých dřevěných dechových nástrojů (příčná flétna, hoboj) a bassa continua (doprovodné nástroje – violoncello a cembalo).
Soubor tvoří 2 manželské páry – Renata a Petr Pitrovi – ti se pohybují v karlovarských hudebních kruzích od roku 1989. Petr Pitra – absolvent JAMU v Brně – byl 10 let koncertním mistrem Karlovarského symfonického orchestru a jeho žena Renata je uznávaným pedagogem a korepetitorem. Manželé Petrovi jsou absolventi brněnské a pražské konzervatoře a v současné době patří k předním špičkovým hráčům Karlovarského symfonického orchestru.

Nádherný koncert navštívilo pouhých 40 diváků, kteří dali ve 40°C vedrech přednost chladu kostela před vedrem koupališť. Výtěžek koncertu je součástí Anenské sbírky. Při veřejné sbírce konané ve dnech 23. 6. – 10. 8. 2012 se vybralo celkem 37.939,- Kč.

Fotografie z koncertu


Přidáno

v

Od

Tags:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *