17. 6. 2017 v 18.00 h – W. A. Mozart : Korunovační mše

Missa brevis C Dur (Korunovační mše) je jedním z nejznámějších a nejčastěji prováděných oratorních děl W. A. Mozarta. Jen v sedleckém kostele zazní za posledních 13 let již počtvrté. Účinkují: Karlovarský pěvecký sbor, Sbor Vivat Musica Kraslice, Lašský smíšený pěvecký sbor Baška, Karlovarské komorní collegium, Lucie Silkenová – soprán, Iveta Poslední – alt, Václav Cikánek – tenor, Luboš Skala – bas, Přemysl Kšica – varhany, dirigent – Jan Rezek

VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ. Koncert se koná za podpory Karlovarského kraje a Statutárního města Karlovy Vary. Nádherný koncert navštívilo cca 150 posluchačů, kteří na opravu kostela přispěli částkou 7.579,- Kč.

W. A. Mozart – Korunovační mše:
Chrámové dílo mladého Mozarta, nesoucí originální výraz hudby nejslavnějšího salcburského rodáka. V době jeho kompozice byl Mozart poddaným zemského knížete, arcibiskupa Colloreda v Salcburku a jeho „dvorním a dómským varhaníkem“. Missa brevis C Dur (Korunovační mše) je zralým dílem třiadvacetiletého Mistra. Podnět k němu je spatřován v korunovaci zázračného obrazu Matky boží v poutním chrámu Maria Plain. Vedle motet Exsultate, jubilate, Ave verum a zádušní mše Requiem je dnes nejpopulárnějším Mozartovým duchovním dílem. Mozartova duchovní hudba je tím, co možno bez nadsázky označit „radostnou hloubkou shůry“.

Fotografie z akce


Přidáno

v

Od

Tags:

Komentáře

3 komentáře: „17. 6. 2017 v 18.00 h – W. A. Mozart : Korunovační mše“

  1. LSPS BAŠKA avatar

    Už se těšíme na společný koncert u Vás a zdravíme z Bašky 🙂 …za týden na slyšenou. Zpěváci Lašského smíšeného pěveckého sboru Baška (toto je náš přesný název).

    Hezký víkend za výbor LSPS Baška přejí Kateřina Čečotková a Michal Válek.

    1. Alois Kůrka avatar
      Alois Kůrka

      I my se těšíme. Kde to ještě šlo, název jsem upravil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *