bach221005

22. 10. 2005, 15.00 hod Bachovský koncert

Sopranistka Klára Vlahačová – Kartáková za doprovodu cembalistky Ewy Šeflové se představily s programem barokních skladeb slavného autora Johanna Sebastzana Bacha

Účinkují: Ewa Šeflová – cemballo, Klára Vlahačová – Kartáková – sopran
Program: barokní skladby J. S. Bacha

Ewa Šeflová – cembalo se narodila v roce 1962 v Polsku, v přístavním městě Štětín, kde také ukončila hudební středoškolské vzdělání. Hru na cembalo studovala na Akademii múzických umění v Krakově ve třídě známé polské cembalistky Elzbiety Stefańské – Klyśové.  Od roku 1988 žije v České republice. Společně s Petrem Šeflem se podílela na stavbě kopií barokních nástrojů. V současné době působí jako učitelka klavíru v Základní umělecké škole J. S. Bacha v Dobřanech. K její vedlejší činnosti patří rovněž interpretační umění. Cembalistka koncertovala v Polsku, České republice, Německu a v Americe.

Klára Kartáková se narodila 28.11 1978 v Teplicích. Vystudovala Státní konzervatoř v Teplicích obor zpěv,ve třídě Mgr. Jitky Slavíčkové.Toto studium ukončila absolutoriem s vyznamenáním. Již v době studií na konzervatoři se věnuje nejen pedagogické, ale i koncertní činnosti. Zaměřuje se na interpretaci barokní a klasicistní hudby a věnuje se též komorní písni. Od roku 2000 studuje na katedře hudební kultury pedagogické fakulty Západočeské Univerzity v Plzni obor sólový zpěv. V současné době spolupracuje s komorním souborem Musica Puella a jako pedagog působí na ZUŠ J. S. Bacha v Dobřanech a na katedře hudební kultury Západočeské univerzity v Plzni.

Koncert navštívilo cca. 50 posluchačů. Vstupné z koncertu 2.327,- Kč bylo použito na opravu kostela.  Srdečný dík účinkujícím i divákům.

bach221005


Přidáno

v

Od

Tags:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *