zemní prráce

Zemní práce u kostela – říjen 2012

V těchto dnech probíhají před hlavním vchodem do kostela sv. Anny v Sedleci zemní práce dvou současně probíhajících akcí. Tou první je přívod vody a kanalizace do kostela. Jedná se o další z fází budování hygienického zařízení v kostele. Tou druhou je úprava prostranství před hlavním vchodem do kostela.

Od 18. stol. až do dnešní doby navazovalo na hlavní schodiště do kostela další schodiště spojující vozovku před kostelem se zvýšeným prostranstvím okolo kostela. Vzhledem ke změnám dopravní situace a frekvence provozu v posledních desetiletích však došlo k tomu, že toto schodiště nyní ústilo do frekventované křižovatky. Z toho vyplývalo nebezpečí, že kdyby návštěvník kostela zakopl či uklouzl na schodech do kostela, mohl by upadnout přímo pod kola projíždějícího vozidla. Proto bylo toto schodiště odstraněno, mezera v opěrné zídce vyzděna a prostor schodiště zasypán na úroveň okolního terénu. Tím vznikl před hlavním schodištěm místo cca. 1.5 m širokého pásu prostor o šířce téměř dvojnásobné, navíc ukončen zábradlím, které by zabránilo případnému přepadnutí do vozovky. Všechny tyto práce provedli členové našeho sdružení, takže náklady na tuto akci byly minimální.

13. 10. 2012 Dnes byly odvozem přebytečné zeminy a suti zemní práce před kostelem sv. Anny v Sedleci ukončeny. Za bezplatné poskytnutí zemních strojů (bagr, nakladač, nákladní auto) děkujeme firmám Flora Lajčák, Agropol Počerny (V. Petlík) a panu Liboru Žeravíkovi. Také dík všem brigádníkům, kteří se na pracech podíleli.

Fotografie z akce

bez_schodiste
Upravený prostor před kostelem po odstranění schodiště


Přidáno

v

,

Od

Tags:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *