bok - portret

16. 10. 2011 v 17.00 hod Missa brevis Es dur

Účinkují: Hudební sólisté KSO, Ústecký dětský sbor, sbormistr P. Zeman, klavír V. Krahulík, varhany Z. Šcecinová, dirigent Miloš Bok
Program: Litanie ke Všem Svatým, Smuteční hudba, Svatodušní intráda (Ktišská), Magnificat, Missa brevis Es dur. Missa brevis Es dur vznikla na začátku roku 1987, brzy po prvním provedení Missy solemnis. Missa brevis bývá hodnocena jako zralejší dílo než Missa solemnis.

Skutečně je sevřenější, liturgičtější a její výraz umírněnější. Toto hodnocení lze ovšem vnímat z hlediska moderní doby, která se na vše monumentální a citové dívá s velikými předsudky. V každém případě je skutečností, že si Missa brevis Es dur získala srdce i předních dětských sborů. Na repertoáru jí měli například Kühnův dětský sbor, dětský sbor Radost Praha, Ústecký dětský sbor a další. Missa brevis Es dur se díky zájezdům těchto sborů dostala i do zahraničí, několikrát i velmi úspěšně na americká pódia.

Koncert určenýspíše náročnějším posluchašům navštívilo cca. 80 návštěvníků a na opravu kostela se vybralo 3.887,- Kč. Děkujeme!

Fotografie z koncertu

missa_brevis

 


Přidáno

v

Od

Tags:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *